• Photo of Alergjia

  Alergjia

  Alergjia është një reagim jonormal i sistemit imun të organizmit ndaj kontaktit me substanca të cilat organizmi jonë i sheh…

  Lexo më shumë »
 • Photo of AIDS

  AIDS

  Virusi i mungesës së imunitetit njerëzor – HIV (Human immunodeficiency virus), është virusi që shkakton Sindromën e mungesës së fituar…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Angina

  Angina

  Angina nënkupton dhimbje në gjoks ose siklet që ndodh nëse një zonë e muskulit të zemrës nuk merr gjak të…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Aritmia

  Aritmia

  Aritmia është një çrregullim i ritmit të rrahjeve të zemrës. Gjatë aritmisë, zemra mund të rrahë shumë shpejtë, shumë ngadalë…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Apendiciti

  Apendiciti

  Apendiciti është një inflamacion (ndezje) e apendiksit (zorrës qore, rreth 9 centimetra e gjatë, që vazhdon nga cekumi). Ende nuk…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Anoreksia

  Anoreksia

  ‘Anoreksia nervosa’ është një formë e çrregullimit të ushqyerjes. Njerëzit që kanë anoreksi kanë një frikë të madhe se mund…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Ankthi

  Ankthi

  ANKTHI DHE ÇRREGULLIMET E PANIKUT Ankthi (anksioziteti) është një emocion normal njerëzor të cilin e përjetojmë të gjithë. Por kur…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Alkolizmi

  Alkolizmi

  ABUZIMI DHE VARTËSIA NGA ALKOOLI Alkoolizmi paraqet shprehi të pashëndetshme ose të rrezikshme të konsumimit të alkoolit – siç është…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Artriti

  Artriti

  Artriti nënkupton inflamim (pezmatim, ndezje) të nyjave. Inflamacioni është një reaksion natyral i trupit ndaj sëmundjeve ose lëndimeve dhe përfshin…

  Lexo më shumë »
 • Photo of Artriti reumatoid

  Artriti reumatoid

  Artriti është një term i përgjithshëm që nënkupton inflamimin e nyjave. Inflamimi i nyjave karakterizohet nga skuqja, ngrohja, ënjtja dhe…

  Lexo më shumë »
Back to top button
Close
Close